Care sunt scuzele tale?

 

Vrei să îți atingi obiectivele? Scuzele creează un mindset care te împiedică să îți atingi obiectivele pe care ți le dorești atât de mult! Cele mai întâlnite scuze pe care le-am auzit sunt:

 

  1. O să încep de mâine, pentru că mâine…

 

Mâine este o nouă zi. Mâine este luni și este începutul săptămânii. Mâine am să dau tot ce pot. Mâine voi fi odihnit. Mâine, mâine, mâine…  Intenția este foarte bună în sine! Inspirația ți-a venit însă ACUM, deci acesta este cel mai bun moment pentru a începe. Ai putea să îți faci un plan chiar pe loc și să te gândești care sunt pașii pe care îi vei urma în cele ce urmează pentru atingerea obiectivului tău și asta înseamnă că ai făcut deja prima și cea mai importantă acțiune! Asta inseamnă să trăiești ghidat de inspirație. Dacă vrei să traiești inspirat, atunci ține cont de fluxul care vine către tine si concretizează-l prin acțiune. Profită de flow!

 

  1. Este important pentru mine acest obiectiv, însă momentan nu am timp să mă ocup de el, pentru că sunt prea ocupat.

 

De câte ori ți-ai spus sau ai auzit că „Acum sunt mult prea ocupat/ă pentru asta!”? Gradul de importanță al unui obiectiv este în strânsă legătură cu prioritatea pe care TU o acorzi. Dacă pentru tine acest obiectiv este important, cu siguranță vei aloca resursele necesare pentru a-l materializa și îndeplini. Dacă tot simți că nu ai timp pentru a te ocupa de acest obiectiv, înseamnă că acel obiectiv, fie că ești sau nu conștient, chiar nu este o prioritate reală pentru tine. În acest caz, ai putea să îți revizuiești lista de obiective și să conștientizezi ce anume ai de pierdut prin alocarea timpului și energiei tale pentru împlinirea obiectivului pe care îl tot amâni.

 

  1. Am mai încercat și cu altă ocazie și nu a mers. De ce ar merge acum?

 

Disciplina și motivația sunt doi factori importanți în atingerea oricărui obiectiv. Fie că vorbim despre a slăbi, a scrie o carte sau a organiza un eveniment. În mindset-ul oricărui om de succes există acești doi factori. Bineînțeles, că se pot antrena și îmbunătăți, important este să vrei să faci asta! Pentru a-ți antrena și îmbunătăți disciplina și motivația, trebuie să faci un exercițiu de voință și să îți mai asumi încă și încă o dată un risc, până reușești : uneori, nu iese din prima. Meriți să îți atingi obiectivele, deci merită să îți asumi un risc, doar faci asta pentru tine!

 

  1. Nu e momentul potrivit.

 

Această scuză este cea mai comună. Cu această scuză se poate ajunge până la punctul extrem de a invoca și a da vina pe faptul că Dumnezeu nu vrea sau că planetele nu sunt încă aliniate; în general, SCUZA este una exterioară.  Această scuză trădează o lipsă de conștientizare a puterii personale și a capacității de a gestiona evenimentele și situațiile în care ești implicat. Și dacă nu există nicio responsabilitate personală, atunci aștepți să pice din cer, dar asta la momentul potrivit! 😉 Ține minte că un adult îsi asumă responsabilitatea pentru propria viață și pentru deciziile luate și acum poate fi momentul potrivit pentru a începe să îți atingi obiectivele!

 

 

Acestea sunt principalele scuze pe care le întâlnesc frecvent atât în viața de zi cu zi, cât și în activitatea mea profesională de coach și terapeut integrativ.  Vreau să știu părerea ta! Care sunt scuzele pe care TU le auzi cel mai des?

 

Reclame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s