Cum poți vindeca corpul emoțional?

Este considerat de mulți maeștrii spirituali și terapeuți,  cel mai dificil de vindecat dintre corpurile noastre.  Esențială, în procesul de vindecare emoțională și de reconectare interioară, este eliberarea de tiparele emoționale negative. Acesta este un proces delicat, după cum precizează și Sal Rachele, în cartea sa: “Integrarea sufletului”, tocmai pentru că de multe ori, când începi să vindeci emoțiile negative, există riscul de a rămâne afundat în ele. Am pățit-o și eu de câteva ori. Bineînțeles, că acest lucru nu este de dorit.

Pentru a evita acest lucru și pentru a amplifica procesul de vindecare a corpului emoțional vă propun o tehnică de lucru ce integrează atât latura energetică, cât și pe cea psihologică:

Începe prin a-ți pune întrebarea: Ce simt acum?  Aceasta este o întrebare puternică care te conectează cu emoțiile pe care le simți în acest moment. Dă-ți voie să simți și să experimentezi aceste emoții și detașează-te de ele. Folosește respirația, ciclul inspir-expir pentru a  elibera toate emoțiile negative care nu iți mai servesc.  Dacă simți emoții pozitive, amplifică-le, dă-le voie să se manifeste.  Apoi, închide ochii și vizualizează o coloană de lumină ce pătrunde prin corpul tău emoțional, îl poți vizualiza ca o pe sferă și simți cum această lumină, umple sfera și eliberează toate tiparele emoționale negative. Păstrează-ți starea de conștiență și observă-te. Ce simți?

Pot apărea conștientizări, episoade nevindecate din trecut, ce ies acum la suprafață spre vindecare și armonizare. După ce ai terminat acest proces: întreabă-te din nou: Ce simt acum? Observă, cum s-au modificat emoțiile tale, îți recomand chiar să scrii experiențele prin care ai trecut, ce emoții ai vindecat și ce emoții simți în momentul de față.

De ce este important să îți păstrezi starea de conștiență?

Am observat,  în timpul sesiunilor de Reiki și Theta Healing, că lucrul energetic  produce vindecarea la nivel subtil, în corpurile energetice. Dacă ești conștient de starea ta, în momentul în care aceste energii ies la suprafață, tu ai oportunitatea de a conștientiza tiparul negativ  pe care acum poți să îl eliberezi, pentru că nu te mai identifici cu el.

Așa cum spuneam și în postările mai vechi de pe facebook, starea de conștiență, împreună cu tehnicile energetice produc schimbări rapide. Acesta este modelul cu care eu rezonez și pe care îl consider cel mai eficient în momentul de față. Dacă descopăr altul, promit că vă anunț.  Această abordare psiho-spirituală, va căpăta mai multă amploare în perioada următoare, pentru că oamenii încep să fie din ce în ce mai deschiși să caute în interior și să integreze cunoștințele într-un mod cât mai echilibrat.

Cred  că orice om ar putea să lucreze conștient asupra sa și chiar încurajez acest lucru, așa că voi continua să prezint tehnici simple ce pot fi folosite pentru a vă îmbunătați calitatea vieții.

Vă rog să imi scrieți în comentarii dacă aveți neclarități legate de această tehnică. Dacă vreți și alte articole de acest gen, puteti să îmi lăsați un comment cu ceea ce vă interesează pe voi din acest larg domeniu al dezvoltării personale.

 

Reclame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s