Cum să trăiești viața în ritmul tău?

Legea ritmului sau cum să trăiești viața în ritmul tău

woman-865021_640

Toate ființele au propriul lor ritm. Natura are propriul ei ritm. Fie că vorbim despre ciclul celor 4 anotimpuri, despre mișcarea planetelor, despre tranziția noapte-zi, totul se succede într-un anumit ritm. Noi, oamenii, avem propriul nostru ciclu de viață: ne naștem, trăim și murim. Fiecare dintre noi o face in felul său și într-un anumit ritm. Trecem prin experiențe diferite însă scopul este același: acela de a ne alinia în interiorul nostru și de a trăi în armonie cu exteriorul.

De ce este important sa trăiești conform propriului ritm?

În primul rând, găsirea ritmului este o experiență transformatoare. Aceasta te va ajuta să te descoperi și să te aliniezi cu ceea ești tu cu adevărat. Este important să trăiești în ritmul tău, în armonie cu interiorul, cât și cu exteriorul. A fi conștient de experiențele pe care le traiește ființa ta, te ajută să rămâi ancorat în prezent. De fiecare dată, când ești aliniat cu tine și cu exteriorul, ești aici și acum.

În al doilea rând, a trăi în armonie și în propriul ritm, ajută la eliberarea stresului și a oboselii. Astfel, este prevenită apariția bolilor și se poate accelera vindecarea la toate nivelele ființei. Deasemenea, se poate atinge și menține un echilibru la nivel fizic, emoțional, mental și spiritual. 

De ce ieși din ritmul tău?

Poți să ieși din ritm în două moduri. Atunci cand îți pierzi conexiunea cu interiorul și te lași ghidat de ego. Sunt acele momente în care ies la suprafață rezistențele interioare, emoții sau gânduri negative. Atunci când egoul impune el ritmul.  Atunci nu mai ești în aliniament cu tine și nu mai accepți viața așa cum este ea. De fapt, nu mai accepți ritmul divin al vieții tale.

Al doilea mod este atunci când lași exteriorul să te controleze. Aici mă refer la acele situații în care îi lași  pe cei din jurul tău să îți impună anumite lucruri sau îi lași să îți influențeze deciziile în funcție de interesele lor. Dacă reușesc acest lucru, atunci ei au reușit să îți impună ritmul lor. 

Cum te reconectezi cu ritmul tău?

Conștientizează faptul că fiecare ființă are propriul ei ritm. Acceptă ritmul tău și fii deschis să trăiești după acesta. Nu uita de echilibrul de care aminteam la începutul articolului: interior- exterior. Respectă ritmul universal și trăiește la unison cu însăși viața. Respectă ritmul celor din jurul tău și încurajează-i în acest demers de a trăi în armonie. Acceptă ritmul vieții tale și curgi odată cu aceasta.

Eliberarea atașamentelor este un pas în acceptarea și respectarea a ceea ce ești și a vieții pe care o trăiești.  Nu uita că totul se întâmplă la momentul potrivit.

Meditația este o experiență care te poate ajuta să rămâi în prezent și să te eliberezi de emoțiile și gândurile negative care se manifestă uneori ca rezistențe și care împiedică de multe ori echilibrul și pacea interioară. Practică meditația și introspecția.

Petrece cât mai mult timp tu cu tine și vei începe să te cunoști mai bine. Te vei deschide către tine și vei fi conștient de ceea ce ești cu adevărat.

Ține un jurnal și notează-ți în acesta toate experiențele care observi ca iți afectează armonia și care te scot din ritmul tău.

 

Reclame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s