Cum poți vindeca emoțiile negative în 3 pași?

emotions-human-body

Imaginează-ți cum ar fi viața ta dacă toate emoțiile negative pe care le trăiești le-ai putea folosi în folosul tău. Cum ar fi dacă ai transforma emoțiile negative pentru a te reconecta cu starea ta de bine?

Vă propun un exercițiu simplu și eficient ce vă ajută în dobândirea unui echilibru emoțional.

Cei 3 pași sunt :

  1. Conștientizarea
  2. Acceptarea
  3. Afirmarea

Să presupunem că emoția pe care vrem să o vindecăm este furia.

  1. Conștientizarea. În prima fază, observăm apariția acestei emoții negative. Aceasta poate să fie activată de un simplu gând pe care îl indreptăm față de o persoană care ne-a înfuriat la ultima conversație pe care am avut-o cu acesta. Furia pe care o simțim poate să fie atât de puternică încât să ne controleze și să ne modifice starea și imediat suntem racordați la această emoție negativă. Chiar și în acest moment în care trăim la intensitate mare acest sentiment putem să ne oprim o clipă și să conștientizăm că aceasta este o emoție negativă care tocmai ce ne-a alterat starea de spirit. În acel moment conștientizăm efectul pe care îl are furia asupra stării noastre de bine. Emoția nu ne mai controlează în acest moment.
  1. Ne aflăm în punctul în care am conștientizat faptul că trăim într-o emoție negativă. Acceptăm această stare pe care o resimțim și o adâncim. Pot apărea întrebări de genul: De ce sunt furios/furioasă pe prietenul meu? De ce nu pot să trec peste ultima conversație cu el? Ce anume din interiorul meu a fost atât de deranjat încât să păstreze această emoție negativă și o amplifică de fiecare dată când mă gândesc la el? Cu toate acestea, alegem să acceptăm această furie așa cum este ea, fiind conștienți că este starea noastră și renunțăm astfel la orice împotrivire ce ne impiedică asumarea acestei stări. Când acceptăm această stare renunțăm la a mai judeca cine și de ce a greșit. Acceptarea în esență se referă la a lua lucrurile exact așa cum sunt. Evenimentul a avut deja loc: nu mai este nici bine, nici rău.
  1. Am ajuns la ultimul pas al procesului. Să recapitulăm: am conștientizat emoția negativă pe care o simțim, am acceptat această emoție ca fiind a noastră și acum în ultima etapă alegem să o eliberăm și astfel să renunțăm la aceasta. Cu intenție clară afirmăm: “În acest moment renunț la furie.” Intenția este cea care afirmată ferm și asumat începe să producă eliberarea emoțională și să declanșeze în structurile noastre vindecarea. Dacă simțiți nevoia puteți să realizați câteva respirații profunde care să vă ajute în procesul de eliberare.

Aceștia sunt cei 3 pași pe care îi puteți folosi pentru eliberarea emoțiilor negative.

Din experiență vă pot spune că este posibil să simțiți că emoția nu a fost eliberată complet.

Atunci, reluați acest proces până când simțiți că ați eliberat complet aceste emoții negative.

Să vă fie de folos!

Spor la vindecare.

 

Vă invit să citiți și articolul – Importanța vindecării emoțiilor negative pentru mai multe informații despre vindecarea emoțională.

 

Reclame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s