Prima impresie

Cât de importantă este pentru tine prima impresie?

Aceasta este prima mea postare pe acest blog și acest gând m-a frământat. Am stat și m-am gândit ce să postez. E prima postare, deci trebuie să fie ceva special, deosebit. Și am stat în această stare câteva ore până când mi-am dat seamă că nu e cazul să fie nimic special, cel puțin nu pentru că e prima postare; e suficient să scriu ceea ce simt acum.

Dacă ar fi ceva special, doar pentru că e prima postare, atunci înseamnă că m-ar interesa doar prima impresie pe care v-aș trezi-o vouă. Însă, acestă postare este la fel de importantă ca oricare alta ce va urma.

Și cu aceste gânduri in minte am făcut imediat analogia cu relațiile interumane.

În relațiile interumane, fie că este vorba despre prietenii, iubiri sau colaborări a existat mereu o primă întâlnire, un început. Mulți oameni se bazează pe următorul dicton: ‘Prima impresie contează!’.

Într-adevăr, prima impresie este importantă dar nu mai importantă decât oricare alta. Sigur că mă puteți contrazice gândindu-vă la faptul că uneori nu există decât o singură impresie. La un interviu contează prima impresie; sau la o întâlnire cu o femeie. Nu știi dacă obții locul de muncă visat sau a doua întâlnire din partea domnișoarei, așa că trebuie să faci o impresie cât mai bună.

Acestea sunt cazuri în care prima impresie poate fi și ultima.

Octavian Paler scria într-o poezie : „Am invățat că te descurci și ți-e de folos farmecul cca 15 minute/ După aceea, însă, ar fi bine să știi ceva.”

Prima impresie te poate ajuta în viață, dar nu îți poți construi relații de calitate bazându-te doar pe ce a fost cândva, pe impresia pe care și-a creeat-o cineva despre tine. Dacă te raportezi mereu la ceea ce a fost, o să trăiești mereu cu gândul la trecut, iar viața te vrea prezent aici și acum.

Dacă ar fi chiar atât de simplu să cultivăm o relație doar pe baza unei prime impresii, cred că am trăi într-o lume mult mai fericită, cel puțin la o primă vedere. Tot ceea ce ar conta ar fi această primă întâlnire și impactul pe care l-a avut aceasta asupra noastră.

Totuși, experiența ne arată că lucrurile nu stau așa. Noi ne schimbăm, se schimbă percepțiile și sentimentele noastre și odată cu noi se schimbă relațiile din jurul nostru. Unii oameni dispar și alții apar. Ce rămâne de făcut?

Să ne bucurăm de fiecare moment, de prezența fiecărei persoane și asta nu pentru că la un moment dat e posibil să nu mai fie în viața noastră, ci pentru că noi am învățat că fiecare clipă este importantă și fiecare întâlnire este un prilej de a trăi conștient și de a ne bucura. Fiecare clipă, fiecare emoție și fiecare stare o trăiești la cote maxime, cum a fost și prima oară. Mereu este prima oară! Fericirea nu există decât în momentul prezent.

Foarte rar am întâlnit oameni care să-şi spună din suflet: ‘Te iubesc!’

Cu siguranță, pentru aceştia prima impresie este la fel de importantă în fiecare clipă petrecută împreună…


 • Cât de mult ne interesează prima impresie pe care o lăsăm celor din jurul nostru?

 • Cât de importantă este prima impresie pe care ne-o lasă o persoană?

Acestea sunt întrebări la care vă invit să meditați.

Reclame

4 gânduri despre “Prima impresie

 1. Am primit cu mult drag , prima postare pe blogul tau. N,u ,vreau sa incep cu urari stereotip ,…… pentru ca probabil sunt mult prea uzitate si notorii Sunt absolut convinsa ca vei avea Succes ptr ca Esti un Om Cu O mare nu intamplator spun asta ci ptr Ca Simt acest Lucru! O sa revin si cu rasp la intrebarile mai sus puse, insa nu m-am putut abtine sa ,, astern,, ca si tine dealtfel aceste randuri…Instant…Cu mult drag ,Suflete Drag!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Ai perfecta dreptate. Prima impresie buna este o conditie necesara, nu si suficienta insa. Sunt situatii in viata in care poti corecta prima impresie, dar asa cum bine ai spus e posibil si sa nu mai existe ” a doua oara”. Si sa nu uitam ca este mai greu sa-ti imbunatatesti o prima impresie defavorabila. Iti doresc mult succes in acest nou demers de a interactiona virtual cu toti cei ineresati de ceea ce faci tu.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Am învățat deja sa nu iau în considerare prima impresie. Atunci când oamenii își doresc a se apropia de tine (în mod cert, cu un scop), adopta masca pe care (considera ei) ti-ar crea o impresie buna. Abia după ceva timp, sau poate niciodată 😦 , vei ajunge sa cunoști acea persoana cu adevărat. Așadar, din punctul meu de vedere, prima impresie este puțin importanta…spre deloc ! 🙂
  Mult succes și multa inspirație în subiectele alese pentru noul tău blog ! ❤

  Apreciat de 1 persoană

 4. Eu consider ca trebuie sa fii tu insuti chiar de la prima intalnire cu o persoana necunoscută (ca sa evitam „surprizele” de mai tarziu). Impresia pe care si-o fac ceilalti este diferita de la om la om, deoarece percepem in moduri unice.

  Mult succes inainte!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s